Daan Gunneweg is een all-round ontwerper. Opgeleid aan de HKU als productontwerper heeft hij daarna jaren lang als retail designer winkelinterieurs ontworpen en display’s ontwikkeld.

Toch bleef het ontwerpen en produceren van alledaagse gebruiksvoorwerpen trekken. Ook het contact met het materiaal en het ambachtelijke produceren bleef een grote passie.

In 2006 begon Daan Gunneweg aan een cursus modelboetseren in Rotterdam onder leiding van Veri van Dormolen. Vanaf 2010 tot heden volgt hij een zelfde cursus in de Bilt bij Jan Dikhoff.                                                             Van 2009 tot 2013 volgde Daan Gunneweg de opleiding Ambachtelijke keramische technieken aan de SBB in Gouda.

Na twee jaar in Amerongen een atelier te hebben gehad, heeft hij in 2014 in Amersfoort Inloopatelier Kleistad mede opgericht. In dit atelier kan iedereen die met klei aan de slag wil terecht. Het doel van Kleistad is om een centrum voor keramiek te worden, waar leden elkaar inspireren en van elkaar leren op alle niveaus met als gemeenschappelijk basis; een passie voor klei.

Het werk van Daan Gunneweg is op diverse keramiek markten en galeries te zien geweest.  In kleistad geeft hij cursus in draaien, boetseren en handvormen. Hij werkt daar aan eigen werk en in opdracht.